Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΑΠΕΔΟ

ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ. ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑΣ Η ΒΑΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΜΩΣΑΪΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ.


ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ -ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ- ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:
ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ (ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΠΑΝΙΟ, ΓΡΑΦΕΙΟ Κ.ΛΠ.) ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ
ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ, ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ)
ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΣ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

ΧΩΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ, ΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ Η ΥΓΙΕΙΝΗ. ΑΡΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΑΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΑΠΕΔΟ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΔΑΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ, ΚΑΘΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ, ΓΔΑΡΜΕΝΑ ΠΑΡΚΕ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΕΣ.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΈΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ. ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ. ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΔΑΠΕΔΟ LAMINATE ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΣΕ ΦΘΟΡΕΣ ΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ Π.Χ. ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΡΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΠΕΔΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΤΗ ΝΑ ΤΟ ΤΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΦΘΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟ.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΔΑΠΕΔΟΥ. ΚΑΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ. ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΑΠΕΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LAMINATE ΔΑΠΕΔΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΞΥΛΟΥ.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΞΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου