Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΦΟΝΙΑ


ΣΙΦΟΝΙ ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΤΑ ΣΙΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΔΟ ΚΑΚΟΣΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΤΑ ΣΙΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ U (ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΜΟΠΑΓΙΔΕΣ) ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.


ΕΙΔΗ ΣΙΦΟΝΙΩΝ
ΤΑ ΣΙΦΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΛΙΝΑ, ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ, ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΙΦΟΝΙΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ:

ΣΙΦΟΝΙΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ U
ΣΙΦΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΚΡΟΗ ΤΥΠΟΥ S
ΣΙΦΟΝΙΑ ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΑ ΛΟΥΤΗΡΑ
ΣΙΦΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ
ΣΙΦΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ
ΣΙΦΟΝΙΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΦΙΑΛΗΣ (ΠΟΤΗΡΑΚΙ)
ΣΙΦΟΝΙΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΚΩΔΩΝΑ
ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑΠΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΣΙΦΟΝΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ) ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΙΦΩΝΙ
ΣΙΦΟΝΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ (ΠΑΤΟΣΙΦΩΝΑ)
ΛΥΟΜΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΙΦΟΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (ΜΙΑΣ Η ΔΥΟ ΛΕΚΑΝΩΝ) - ΜΠΑΝΙΟΥ (ΣΠΙΡΑΛ ΚΑΙ ΛΥΟΜΕΝΟ)

ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΑΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ Η ΤΟ ΒΟΘΡΟ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΙΦΟΝΙ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ Η ΤΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.
ΦΕΡΕΙ ΜΙΚΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 120 MM, ΕΝΩ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 MM.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΛΦΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΣΤΑΘΜΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΙΦΟΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΙΦΟΝΙΩΝ
ΤΑ ΣΙΦΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ.
 Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΩΝ ΣΙΦΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΙΣΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΦΟΝΙ.
ΤΟ ΣΙΦΟΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.
Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΜΟΠΑΓΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΧΕΑ.
Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΟΣΜΟΠΑΓΙΔΑΣ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ.
ΓΙΑ ΝΙΠΤΗΡΕΣ, ΜΠΙΝΤΕ, ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΗΡΕΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (ΣΙΦΟΝΙΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 32 ΧΙΛΙΟΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ Φ32).
ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ, ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ, Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (ΣΙΦΟΝΙΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΧΙΛΙΟΣΤΑ, (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Φ40).
ΓΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΠΑΝΙΟΥ, Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΙΛΙΟΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΤΟΝΩΜΕΝΗ ΣΩΛΗΝΑ Φ100 Η Φ120 ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΟΣΜΟΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΑ, Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 120 ΧΙΛΙΟΣΤΑ.


ΣΤΟΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΙΦΟΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΙΦΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΜΙΟ ΜΕ ΠΩΜΑ (ΤΑΠΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ) ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΒΙΔΩΤΟ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ Η ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ. ΣΤΑ ΣΙΦΟΝΙΑ ΤΩΝ WC ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΤΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΣΤΕΡΕΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΕΣ.
ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΣΙΦΟΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΙΦΟΝΙΟΥ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΕΡΙΣΜΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΑΓΩΓΟΥ. Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ:
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΩΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ, Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΦΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΑΓΩΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5M.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΠΟΔΟΧΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΦΟΝΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΣΙΦΟΝΑ.
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ W.C.) ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.
ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΑΤΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.
ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΤΕΓΗ, ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1M.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ (ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ).
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΩΓΟ ΠΤΩΣΕΩΣ, Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: 1,5M ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ, 1M ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΜΠΥΛΗ, 2M ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ.ΣΙΦΟΝΙΑ - ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ, ΚΟΛΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΚΟΣΜΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΛΟΤΗΤΕΣ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΣΟΧΕΣ.
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΓΡΩΝ Η ΑΕΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΙΣΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΘΥΡΙΔΕΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. 
ΌΤΑΝ ΤΟ ΣΙΦΟΝΙ (ΛΟΓΩ ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΙΦΩΝΙ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ.
ΣΤΑ ΠΑΤΟΣΙΦΩΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΠΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΦΗΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΤΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΑΠΕΣ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΙΦ'ΟΝΙ ΜΥΡΙΖΕΙ
ΟΙ ΦΛΑΝΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΦΘΑΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ.
ΟΙ ΟΣΜΟΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΠΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΓΜΑ Η ΣΩΛΗΝΑ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗΣ.
ΣΕ ΟΣΜΟΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΒΥΘΙΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΦΡΑΞΙΜΟ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΥΚΤΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου