Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΑΣ.. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ! 



  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΩΤΑΓΩΓΟΥ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΕΞΟΧΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ   (ΓΡΑΦΕΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΘΗΚΕΣ Κ.Α.)



1. ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ, ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΑ, ΓΕΡΑΝΑΚΙΑ
2.  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ: ΤΡΙΒΕΙΑ (FLEX), ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΜΠΕΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ (AIRLESS) ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ.
3.  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
4.  Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑ, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΩΡΟ. ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΗΡΕΜΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ...
KOKKINO ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΧΡΩΜΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ (Π.Χ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΤΟΥ ΚΡΕΒΒΑΤΙΟΥ). ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ PLAYROOMS, ΤΑ ΧΩΛ, ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ.
ΡΟΖ ΣΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΖ. ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ (ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ), ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ. ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ. ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΩΒ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΩΡΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ. ΤΟ ΡΟΖ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ.
ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ. ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ, ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΒΑΜΜΕΝΟ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΚΛΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Η ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ Η ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ.

ΠΡΑΣΙΝΟ  ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΚΑΛΜΑΡΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΠΙΟΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΑΤΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ", ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ. ΣΕ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΧΩΡΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, Π.Χ. ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ, ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΩ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΜΕ ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ.
ΜΠΛΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ. ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (Π.Χ. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΧΩΡΟΙ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ, Κ.Λ.Π.). ΟΙ ΑΠΑΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΜΠΛΕ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΡΓΕΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ.
ΜΩΒ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΔΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ. ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ  ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΛΕΙΟ ΦΟΝΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ Η ΕΝΑΝ ΛΕΥΚΟ ΚΑΝΑΠΕ, ΕΝΩ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΒΕΛΟΥΔΟ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ SWAROVSKI ΚΑΙ ΤΑΦΤΑΔΕΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΡΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ... ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΤΟ ΜΩΒ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ -ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ- ΜΥΣΤΗΡΙΟ!
ΚΑΦΕ  ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ. ΣΤΙΒΑΡΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΑΛΠΩΡΗΣ. ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ  ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΚΟΥΑΖ Η ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ LIME, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ CLASSY ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.
ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΩΣ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΧΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΤΟ ΜΩΒ, Η ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ. ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΧΡΩΜΑ.
ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΣ. ΌΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΑΠΑΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ "ΒΓΑΛΕΙ" ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΧΡΩΜΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΙΚΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ Η ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ Η ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΤΥΛ. ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΕΤΗ. ΑΥΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ.
ΓΚΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΓΚΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ.   
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ, ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ "ΑΣΤΕΙΑ" ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ. ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ Η ΕΦΗΒΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ, ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. ΈΝΑΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΗΛΥΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΞΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ. ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ



·       ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ, ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ PH. Η ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΞΙΝΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ


·       ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΕΤΕ ΜΕ ΜΠΥΡΑ.
·       ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.
·       ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΑ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΡΙΓΥΡΩ ΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ Η ΣΚΑΒΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ.
·       ΈΝΑ ΚΑΛΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ.
·       ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΥΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΑΛΟΝΙ ΝΕΡΟΥ, ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΛΑΔΙ. ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΝΟΥΔΩΤΑ ΦΥΛΛΑ.
·       ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ. ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΛΟΝΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΨΕΚΑΖΕΤΕ ΑΝΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.
·       ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΕΣ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ.
·       ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΣΤ PH ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΟΞΙΝΟ Η ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΦΥΤΑ.
·       ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ Η ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ Η ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΥΡΕΥΕΤΕ.
·       ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΚΙΑ Η ΗΛΙΟ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΓΡΑΣΙΑ Η ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΕΝΤΕΣ


·        ΑΝ ΤΟ ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΣΠΡΕΙ ΥΓΡΗΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΑ.
·       ΑΝ ΤΟ ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΡΑΨΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΡΑΒΟΠΑΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΔΑΠΕΔΑ



·       ΌΤΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΝΕΡΑΚΙ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΠΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ. Η ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΗ.
·        ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΘΗΝΑ, ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ.
·       ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΟΠΩΣ: ΜΕΛΑΝΙ, ΛΑΔΙ, ΧΡΩΜΑΤΑ, Κ.Α ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ  ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΕΤΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΠΑΝΑΚΙ.
·       ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΔΕΡΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.
·       ΒΑΛΤΕ ΧΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΡΩΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
·       ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΕΚΕΣ Η ΥΓΡΟ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΤΩΜΑ LAMINATE ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.
·       ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ LAMINATE ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΧΛΩΡΙΝΗ Η ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΟΞΕΑ ΠΡΟΪΟΝ.
·       ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΟΥΜΕ ΠΑΤΩΜΑ LAMINATE, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΕΡΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ.
·       ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ LAMINATE ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΡΙΨΙΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ LAMINATE ΔΕΝ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΟΥΣΤΡΑΡΕΤΑΙ.