Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ


      ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ

·       ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΜΟΥΧΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΝΙ, ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΤΕΓΝΟ ΠΑΝΙ.
·       ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
·       Ο ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 15-30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΒΡΟΧΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΠΟΛΥ ΥΓΡΕΣ.
·       Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΨΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ.
·       ΚΟΛΛΑΤΕ ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΤΕΠΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕ
Ν ΛΕΡΩΝΕΤΕ. ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
·       ΌΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
·       Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ  ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑΡΕΤΑΙ.
·       ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ, ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ.
·       ΌΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΛΕΠΤΑ, ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Η ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ.
·       ΌΤΑΝ ΒΑΦΕΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
·       ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΧΡΩΜΑ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
·       ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ. ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΡΑΘΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΙΝΕΛΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ, ΕΝΩ ΤΑ ΒΕΡΝΙΚΟΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΕΣ ΜΕ ΝΕΦΤΙ Η ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ.
·       ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΣΕ ΥΠΟΣΤΕΓΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΛΙΕΦ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΧΑΛΑΝΕ.
·       Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Η ΑΛΛΕΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ.
·       ΒΑΦΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΑΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ.
·       ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΛΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΜΕΝ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΕΣ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΠΟΛΙΝΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ Η ΝΕΦΤΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου